Carbohydrate esters of cinnamic acid from fruits of Physalis peruviana, Psidium guajava and Vaccinium vitis-idaea
- verfasst von
- Stefan Latza, Dietmar Ganßer, Ralf G. Berger
- Abstract
1-O-trans-Cinnamoyl-β-D-glucopyranosyl-(1 → 6)-β-D-glucopyranose was isolated from fruits of Physalis peruviana and 1-O-trans-cinnamoyl-α-L- arabinofuranosyl-(1 → 6)-β-D-glucopyranose was obtained from fruits of Psidium guajava. Fruits of Vaccinium vitis-idaea and P. guajava were found to be rich sources of 1-O-trans-cinnamoyl-β-D-glucopyranose.
- Organisationseinheit(en)
-
Institut für Lebensmittelchemie
- Typ
- Artikel
- Journal
- PHYTOCHEMISTRY
- Band
- 43
- Seiten
- 481-485
- Anzahl der Seiten
- 5
- ISSN
- 0031-9422
- Publikationsdatum
- 09.1996
- Publikationsstatus
- Veröffentlicht
- Peer-reviewed
- Ja
- ASJC Scopus Sachgebiete
- Biochemie, Molekularbiologie, Pflanzenkunde, Gartenbau
- Ziele für nachhaltige Entwicklung
- SDG 3 – Gute Gesundheit und Wohlergehen
- Elektronische Version(en)
-
https://doi.org/10.1016/0031-9422(96)00303-2 (Zugang:
Unbekannt)